Orientació Laboral i Noves Professions

 

EL MERCAT LABORAL

Informació sobre la situació global del Mercat Laboral, sobre les ocupacions emergents i els perfils professionals més valorats per les empreses.

El mercat laboral és molt dinàmic i canviant.

La informació sobre les tendències del mercat laboral actual i dels sectors que generen ocupació és bàsic per situar-nos en la realitat del món del treball.

Sol està influït i regulat pel Govern a través del dret laboral i per una modalitat especial de contractes, els convenis col·lectius de treball.

És important tenir coneixement del funcionament del mercat laboral de la zona i del comportament de les ocupacions per poder prendre una decisió en relació amb l’objectiu professional que es busqui.

El mercat laboral ha patit canvis importants en els darrers anys, tant des de l’aspecte sociològic, com des de l’econòmic i el tecnològic. Aquests canvis han propiciat la desaparició d’algunes feines i l’aparició d’unes altres. Els anomenats jaciments d’ocupació són els àmbits on es troben les ocupacions a l’alça.

Conèixer la situació actual del mercat laboral i les previsions de la seva evolució beneficia a l’hora de fixar objectius professionals.

www.oficinadetreball.cat (SOC- Servei d’Ocupació de Catalunya)

www.ec.europa.eu/eures (Xarxa Eures per a treballar a Europa amb relació laboral)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *