Arxiu diari: 21 gener 2012

Orientació 2012

Trobar el camí adequat encarant el nostre futur és de vegades complicat, la primera passa cap a l’èxit i la felicitat professional és l’autoconeixement i el coneixmeent d’allò que m’agrada.  Com sóc i què m’agradaria fer, quines competències professionals es necessiten per… i aquí comença el camí

 

Els exercicis que es faran des de la tutoria t’ ajudaran i  podràs conèixer qui ets, les teves competències i els valors; així com les diferents possibilitats pel estudis, per formar-te, per prendre decisions.

L’elecció dels estudis i de la professió a la que ens agradaria dedicar-nos és una decisió important, .

Cal que en aquest procés comptis amb el teu tutor/a de grup, l’orientador/a del centre i amb la teva família.

Aneu a la pàgina d’activitats

Orientació Laboral i Noves Professions

 

EL MERCAT LABORAL

Informació sobre la situació global del Mercat Laboral, sobre les ocupacions emergents i els perfils professionals més valorats per les empreses.

El mercat laboral és molt dinàmic i canviant.

La informació sobre les tendències del mercat laboral actual i dels sectors que generen ocupació és bàsic per situar-nos en la realitat del món del treball.

Sol està influït i regulat pel Govern a través del dret laboral i per una modalitat especial de contractes, els convenis col·lectius de treball.

És important tenir coneixement del funcionament del mercat laboral de la zona i del comportament de les ocupacions per poder prendre una decisió en relació amb l’objectiu professional que es busqui.

El mercat laboral ha patit canvis importants en els darrers anys, tant des de l’aspecte sociològic, com des de l’econòmic i el tecnològic. Aquests canvis han propiciat la desaparició d’algunes feines i l’aparició d’unes altres. Els anomenats jaciments d’ocupació són els àmbits on es troben les ocupacions a l’alça.

Conèixer la situació actual del mercat laboral i les previsions de la seva evolució beneficia a l’hora de fixar objectius professionals.

www.oficinadetreball.cat (SOC- Servei d’Ocupació de Catalunya)

www.ec.europa.eu/eures (Xarxa Eures per a treballar a Europa amb relació laboral)