Actuacions

CURS 2015-2016

En clase me rechazan. Me amenazan en el Instituto*

Si su hijo(-a) les confiesa que es rechazado o intimidado en el colegio o instituto, seguramente ya ha hecho todo lo posible por resolver el problema por su cuenta. Porque, a menudo, a los niños o adolescentes víctimas de malos tratos por parte de sus compañeros les resulta muy difícil tomar la decisión de confiárselo a sus padres, pues se sienten débiles, o tienen vergüenza, o temen que contarlo sólo vaya a servir para agravar la situación, o bien creen que no está bien delatar a sus compañeros, hacer de “soplón” o “chivato”.

La palabra inglesa “bullying” es el término que suelen utilizar los especialistas para describir el tipo de acoso o intimidación en el que un alumno o alumna está expuesto de forma reiterativa y constante a acciones negativas por parte de uno o varios compañeros.

No se trata de los típicos altibajos en las relaciones entre alumnos, que se dan especialmente en la preadolescencia o adolescencia, ni tampoco de las burlas, tomaduras de pelo, juegos bruscos y peleas características del patio de colegio.

Son auténticos malos tratos, que pueden llegar a tener consecuencias muy dañinas para quien los sufre, generalmente en silencio y en soledad.

Curs 2013-2014

Els alumnes que formen l’Equip de Mediació han treballat a les aules de primer d’ESO activitats sobre el Ciberassetjament dins de les sessions programades de tutoria

_______________________________________________________________________________________________________

Curs 2010-2011

L’EQUIP DE MEDIACIÓ VISITA LES AULES…

 • Els companys que formen l’Equip de Mediació d’ESO passaran per les aules la segona/tercera setmana de setembre per a presentar-se
 • Els companys que formen l’Equip de Mediació de Batxillerat i FP passaran per les aules la segona/tercera setmana de setembre per a presentar-se

________________________________________________________________________________________________________

2 pensaments a “Actuacions

 1. Teresa Dupla Marin

  A la at. del coordinador del servei de mediacio de l’Institut, centre o coordinador de Batxillerat,

  Ens posem en contacte amb vostès, com a centres interessats i que treballeu el tema de la Mediació, per donar a conèixer al vostre alumnat el Premi Dialoga que des del Grup de Recerca en Mediació, Dret i Família de ESADE i amb la col•laboració del Departament d’Ensenyament i del Departament de Justícia de la Generalitat, així com la del Col•legi Notarial de Catalunya, es presenta aquest any en la seva segona edició.

  Una de les accions del nostre grup de recerca és la difusió dels medis alternatius de resolució de conflictes i l’ús de la comunicació a la hora de gestionar els conflictes. En definitiva, promoure la cultura de la pau i de la comunicació i, en aquesta tasca, vàrem pensar que havíem d’adreçar-nos a les escoles i instituts de Catalunya, als nostres joves, per tal de conscienciar-los de la importància d’aquestes eines de gestió de conflictes. Així va néixer el Premi Dialoga.

  El Premi està destinat a tots els alumnes de 1er de Batxillerat que vulguin fer un treball, de forma individual (escrit de tres pàgines) o grupal (audiovisual de 2-3 minuts), aquest any entorn a la descripció de dues o tres accions innovadores i engrescadores que facilitarien la difusió de la mediació al seu entorn.

  La inscripció està oberta fins al 5 de març i els treballs s´han de presentar com a data límit el 5 d’abril. Els guanyadors obtindran una beca al 100% per cursar el Curs d’Estiu 2016 a ESADE i el centre educatiu una formació específica per part d’experts del grup, així com a un lot de material.
  Teniu tota la informació detallada a la següent direcció http://www.esade.edu/research-webs/esp/gdf/premi-dialoga i per qualsevol dubte, podeu trucar o enviar un email a Sara Pons (sara.pons@esade.edu) o a mi mateixa.

  Us encoratgem a participar amb els vostres alumnes i aprofitar aquesta activitat per impulsar entre tots la mediació i la gestió eficient dels conflictes.
  Salutacions,

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *