UN NOU CURS PER A PODER VIURE I CONVIURE. UN NOU CURS PER A LA MEDIACIÓ ENTRE IGUALS

Dia Internacional per a la Tolerància     16 novembre

FOMENTEM LA TOLERÀNCIA AMB EL RESPECTE I LA  COMPRENSIÓ ENTRE TOTES LES CULTURES, DES DELS PARLAMENTARIS ALS NOSTRES ESBARJOS

“En aquest Dia Internacional per a la Tolerància, faig una crida a tots els pobles i governs perquè combatin activament la por, l’odi i l’extremisme amb el diàleg, la comprensió i el respecte mutu.Lluitem contra les forces de la divisió i unim-nos darrere del nostre futur comú. ”                                                 El secretari general de les nacions Unides Ban Ki-moon

La tolerància és el fonament més ferm de la pau i la reconciliació i mai ha tingut tanta importància com en aquesta època, en la qual vivim canvis vertiginosos. Així ho ressalta el secretari general en el seu missatge d’aquest any i crida a tots a fomentar-la, promovent la comprensió i el respecte entre totes les cultures, des dels parlaments als patis d’esbarjo a les escoles.

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

Comencem un curs nou i ens plantegem bons  propòsits. Un d’ells és no barallar-nos tant amb la gent del nostre voltant… i, de retruc, ser més feliços. Però com ho fem?

Per evitar els conflictes, una idea clau és l’escolta activa: no es tracta de “sentir” el que ens diu el nostre interlocutor, sinó d'”escoltar” realment el que ens explica, amb els cinc sentits. Aquesta és l’autèntica comunicació perquè, si un parla però l’altre no escolta, no hi haurà un diàleg real.

Què hem de fer per mantenir l’escolta activa?

  • Respectar les persones amb qui parlem.
  • Interessar-nos pel que ens diuen.
  • Cal mirar, preguntar, rebre allò que ens expliquen…
  • I no precipitar-nos a l’hora de respondre.

Proveu-ho i veureu-ho com les vostres relacions personals milloren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *