Manuals Linkat-Ubuntu

Aquest apartat d’enllaços a manuals de Linkat i Ubuntu té sentit des del moment que la nova Linkat està basada en Ubuntu (el qual al seu torn es basa en Debian, com potser ja sabeu). El projecte Linkat és un projecte oficial del Departament d’Ensenyament i té múltiples apartats a més del portal, com ara un wiki amb tot de trucs, un fòrum on plantejar i resoldre dubtes, etc.

Si voleu informació directa sobre Ubuntu en trobareu d’oficial al seu web d’ajuda (en anglès) o també a la comunitat d’usuaris d’ubuntu en català, l’equip de la qual també té documentada molta informació i recursos que us poden servir d’ajuda, entre els quals una llista de distribució per resoldre dubtes, un fòrum i molta més informació que segur que us pot servir d’ajuda… sense oblidar el llibre digital que per cada versió edita l’ubuntaire Miquel Adroer i que ara va per la versió 14.04… molt útil per conèixer els detalls d’aquesta distribució.

No obstant això, us destaquem els següents enllaços que creiem més adients (tant del propi Departament d’Ensenyament com de l’Àrea TIC/TAC dels SSTT de Lleida):

El primer d’ells és d’Introducció a la Linkat, i tot i que està basat en la Linkat4 (basada en OpenSUSE) és plenament vàlid per la Linkat 12.04 (basada ja en Ubuntu),

Introducció al Programari Lliure i a la Linkat,

Guia bàsica Linkat: 1- instaŀlació,

Guia bàsica de Linkat: 2- Ús i aprofitament,

Edició de vídeo amb Linkat,

i, per acabar aquest apartat del Departament d’Ensenyament, un enllaç als vídeo-manuals de l’escola Pau Casals de Vacarisses, entre els quals destaca l’anomenat «Som Linkat» que explica molt bé el perquè de l’ús del Programari Lliure.

D’altra banda, la diputació de Màlaga fa temps va editar un manual d’Ubuntu (es) per un taller d’iniciació a l’Ubuntu que va fer (els materials del qual, amb guia d’instaŀlació inclosa, podeu trobar a la xarxa); aquest manual el tenen penjat a internet amb l’opció de descàrrega (en pdf) o per veure’l a la xarxa.

Finalment, podeu trobar diferents llocs amb llibres gratuïts per aprendre a fer servir l’Ubuntu que de ben segur us poden fer un bon paper.