Configuració de la pàgina d’inici del navegador Firefox i accés al SAGA

Com podeu haver comprovat, la pàgina d’inici predeterminada del navegador Firefox és «about:home» o bé «about:startpage», que no porta a cap lloc interessant tret del cercador Google i de l’Ubuntu:

about-home-fx6

Aquest navegador és molt personalitzable, i com en altres, us podeu configurar la pàgina d’inici per tal que apunti a algun lloc interessant, com ara el portal de l’institut, seguint aquests passos:

1.- Aneu a Edita> Preferències i veureu que podeu canviar la pàgina d’inici del navegador (és «about:startpage» per omissió) per la que vulgueu (si us poseu el portal del centre tindreu accés directament al SAGA, per exemple).

iniciTorreVicensFx6

2.- Des d’allà mateix, a la pestanya «General», també podeu configurar on desar els fitxers que baixeu (per omissió ho desa a la carpeta Baixades, però podeu canviar-ho o fer que us ho demani cada vegada).

preferenciesFx6

3.- A la pestanya «Pestanyes» podeu configurar el comportament d’aquestes, dient si ha d’anar directament a la nova pestanya o no, si voleu que s’obri en una nova finestra (desmarcant «Obre les noves finestres millor en pestanyes»), …

pestanyesFx6

Com veieu, el firefox és molt personalitzable i només cal que remeneu 😉

Val a dir que quan accediu al SAGA per primer cop des del vostre usuari en un ordinador, us trobareu l’avís de que la connexió no és de confiança. Ja sabeu que és un tema tècnic produït perquè estem accedint a una pàgina xifrada i cal que descarreguem el certificat:

certificatSAGA01

Només cal desplegar «Entenc els riscos» i punxar a «Afegeix una excepció»:

AfegirExcepcioPerquè se’ns obri una nova finestra on hem de prémer a «Aconsegueix el certificat», i després a «Confirma l’excepció de seguretat», vigilant que estigui marcada l’opció «Emmagatzema permanentment aquesta excepció»:AconseguirCertificat

Recordeu que aquest procés s’ha de repetir 3 vegades per cada ordinador que feu servir habitualment… mentre des de SAGA no canviïn el certificat. Llavors ja podreu accedir a la pantalla de validació del SAGA:

accesSAGA