Arxiu mensual: setembre de 2015

Validació d’usuaris ja existents a Linkat

Amb el canvi de distro d’Ubuntu a Linkat els usuaris existents prèviament al sistema han patit un problema greu ja que no poden validar-se i per tant no poden fer ús de les màquines. Hem trobat una solució que, tot i no ser gens «elegant» sí que és efectiva: es tracta d’accedir una vegada amb l’escriptori Unity (el que diu Ubuntu) i després reiniciar i fer servir ja l’escriptori Gnome que funciona de manera predeterminada.

GnomelogoTot seguit expliquem com fer-ho amb unes imatges:

1.- L’accés predeterminat és amb l’escriptori Gnome (el logo de Gnome sembla la petjada d’un peu):

ValidacioLinkat-012.- Si premem la icona del peu apareixen les diferents opcions d’escriptori que podem triar per accedir al sistema, hem de triar «Ubuntu»:

ValidacioLinkat-023.- Llavors ens apareixerà el logo d’Ubuntu enlloc del de Gnome i hem d’introduir el nostre nom d’usuari i contrasenya, i podrem accedir al sistema amb l’escriptori Unity (fixeu-vos que ara ens apareix el logo d’Ubuntu… el cercle en tres parts):

ValidacioLinkat-034.- Una vegada accedir al sistema amb l’entorn d’escriptori Unity podem fer-lo servir…

ValidacioLinkat-045.- … o podem reiniciar el sistema:

ValidacioLinkat-05ValidacioLinkat-066.- … i accedir-hi amb l’altre entorn d’escriptori… :

Fixeu-vos que torna a aparèixer el logo de Gnome

Fixeu-vos que torna a aparèixer el logo de Gnome

7.- … després d’introduir de nou el nostre nom d’usuari i contrasenya:

ValidacioLinkat-08i ara ja podem fer servir el nostre ordinador com hem fet fins ara.

Aquest truc l’hauran de fer servir tots els usuaris dels sistema que ja estaven donats d’alta el curs passat, òbviament això inclou també tot l’alumnat, per la qual cosa se’ls haurà d’ensenyar com fer-ho.

Lamentem molt aquest petit enrenou i les molèsties que us hagi pogut causar, i esperem que ara ja pugueu començar a gaudir de la Linkat.