Arxiu mensual: desembre de 2013

Noves reserves i nou web

Amb el canvi de web (hem canviat el servidor i també hem actualitzat el WordPress) ha desaparegut la intraweb i hi ha hagut un canvi en tot allò que fèiem amb aquesta eina, amb la qual cosa ha calgut reestructurar una mica les diferents funcionalitats que oferia. Al mateix temps hem posat en marxa l’Aplicatiu Tutoria per facilitar les gestions de les tutories; de manera  que hem introduït un seguit de canvis en poc temps. El canvi més important que hem fet té a veure amb la base de dades dels usuaris que ara és una sola per tots els serveis (accés als ordinadors, moodle, ownCloud i reserves); canviant-la en un lloc (moodle) queda automàticament canviada a la resta… una altra cosa és, evidentment, l’aplicatiu Tutoria i els correus electrònics, que tenen bases de dades pròpies. Recordeu que aquestes dades són les que us permeten accedir als ordinadors i se us van facilitar al començament de curs.

El tema (aparença) pot ser fins i tot un pèl auster, però l’hem triat perquè és àgil i permet que el web funcioni una mica més ràpid que amb altres temes.

Les diferents eines que teníem a la intraweb ara queden agrupades en diferents apartats del web, tret de l’agenda i calendari que migren a l’Aplicatiu Tutoria. Així, els diferents formularis de la intraweb que empràvem per comunicar diferents tipus d’incidències (de manteniment o informàtiques), així com les sortides i activitats escolars, queden agrupades en forma d’enllaços a la pàgina «Formularis» que hi ha al menú superior del web. Per una altra banda, les reserves d’aules d’informàtica que fèiem amb la intraweb ara s’han integrat al moodle (on recordeu que s’hi accedeix amb les dades que fem servir per accedir als ordinadors de l’institut), de manera que el primer que ens demana en prémer l’enllaç és que ens validem. Un cop validats hem de triar la data de la nostra reserva, l’hora que volem reservar (aquest mòdul ho anomena període), l’aula que volem reservar (s’anomena família), així com el recurs (és reiteratiu però si no ho triem no podem fer la reserva), i si volem repetir la tria (com a màxim podem fer-ho durant dues setmanes, 15 dies naturals)… i també heu de fer una descripció de la reserva.

Podeu veure una demostració al següent vídeo que us hem preparat (sense àudio), on pot veure’s què passa si no es tria el recurs (en diuen «room») i què passa si no es fa una descripció. Esperem que us serveixi d’ajuda.