Arxiu mensual: novembre de 2010

Configuració estalvi de pantalla

Quan estem treballant a l’aula i projectem algun document (no cal dir si és un documental o una pel·lícula) pot passar-nos que estiguem una estona sense fer-li fer res a l’ordinador, de manera que es posa «inactiu». En aquest cas, i per tal d’evitar consumir energia innecessàriament, l’Ubuntu està configurat de forma predeterminada perquè es posi inactiu als 5 minuts i, a més, per blocar la pantalla; la qual cosa pot resultar emprenyadora ja que per tornar-ho a activar tot hem de tornar a introduir la nostra contrasenya, i durant una sessió lectiva ens pot passar més d’un cop.

Per tal d’evitar que s’activi l’estalvi de pantalla (el monitor faci un «fos a negre») i es bloqui la pantalla el que hem de fer és modificar aquests paràmetres a cada ordinador on treballem. És molt senzill, només us cal seguir aquestes instruccions:

1.- Aneu a Sistema > Preferències > Estalvi de pantalla, se us obrirà la finestra de configuració d’alguns paràmetres entre els quals els que ens interessa modificar:

01-ConfiguracioPredeterminada

2.- Si us fixeu de forma predeterminada es considera inactiu al cap de 5 minuts de no fer-hi res; aquest paràmetre podem modificar-lo fins a 2 hores:

02-TempsInactivitat

En principi aquesta modificació hauria de ser suficient perquè durant una sessió lectiva (o un bloc de 2 sessions) no s’activés l’estalvi de pantalla.

3.- També ens pot interessar evitar que es bloqui la pantalla quan l’estalvi estigui actiu (tot i que si hem modificat el paràmetre anterior això no passarà durant una sessió lectiva):

03-DesbloqueigPantalla

4.- Finalment podem fer que no s’activi l’estalvi de pantalla:

04-DesactivacioEstalvi

Ja veieu que fent aquestes senzilles modificacions a cada ordinador dels que fem servir (en total poden ser 3 o 4) n’hi ha prou per tenir-los configurats com millor ens convingui. Cal tenir en compte que ens pot resultar interessant que s’activi l’estalvi de pantalla (fa un «fos a negre») però que no es bloqui, per exemple, en aquest cas no caldria fer l’últim pas que s’ha descrit.  Evidentment també podeu canviar l’estalvi de pantalla per qualsevol des que us apareixen al llistat de l’esquerra:

05-CanviEstalvi

En qualsevol cas, són detalls de configuració personal que haureu d’anar provant… per cada ordinador on us valideu.