Arxiu mensual: novembre de 2009

Detecció i eliminació de virus

S’ha detectat la presència de virus en els ordinadors amb WINDOWS, principalment els dels departaments i despatxos, i que s’estenen per la xarxa, i altres a través dels llàpis de memòria USB.

Per evitar-ho CAL apagar l’ordinador després d’utilitzar-lo, si treballeu des de les aules, i fer servir preferentment el sistema operatiu UBUNTU, que no té virus. En tot cas, mireu les instruccions  de la carpeta d’inici de curs.

Si teniu el vostre llàpis USB infectat, l’heu de netejar: si l’engegueu amb UBUNTU, i veieu que us apareix un directori que es diu AUTORUN i altres fitxers que no teníeu abans, probablement són virus. Aquest fitxer no es veu si l’engegueu amb Windows, encara que hi sigui. Cal suprimir el fitxers i buidar també la parerera del llàpis. Si heu trobat virus als llàpis, comproveu els vostres ordinadors de casa, i netegeu-los si cal. Si no feu això, tornareu a estendre el virus per la nostra xarxa.

Trobareu més informació sobre els virus a http://www.xtec.cat/at_usuari/antivirus/documents/virus_propagacio.htm

Podeu utilitzar el següent programa on-line i gratuït per a la comprovació i eliminació de virus al vostre ordinador : Active Scan Panda  http://www.pandasecurity.com/spain/homeusers/solutions/activescan/