Select Page

MOBILITAT

L’ïlla de La Reunió, una de les nostres destinacions…

Mobilitat : viatjar per a aprendre

Els nostres projectes de mobilitat porten a l’alumnat a Alemanya, Irlanda, França, Itàlia, i fins i tot a La ïlla de la Réunion, a l’oceà índic, prop de Madagascar.

I també anem una mica més aprop, fent estades per alumnat d’ESO a Cantàbria o La Mancha, compartint experiències amb alumnat d’altres centres.

Estades d'immersió en anglès a Irlanda

Un grup d’alumnat d’ESO i batxillerat i un altre de cicles formatius viatja cada curs escolar a Irlanda o Anglaterra per tal de realitzar una estada d’immersió en llengua anglesa. Cada grup es acompanyat de 2 professors del centre.

Els projectes internacionals Erasmus +

Trobareu més informació sobre el projecte de Mobilitat al nostre web de Projectes internacionals.

El projecte de Mobilitat internacional inclou estades de formació en centres de treball de l’alumnat de cicles formatius, que ens relacionen amb els següents països: França (com els que s’estan fent amb un centre de la Ílla de La Reúnion), Regne Unit (Gales), Itàlia (Sicilia), Alemanya (Osnabrück) ,

El pla de mobilitat del curs 2016/2017

 

Durant aquest curs escolar es disposa de beques per a alumnat de cicles formatiu de Grau Mitjà, per tal que pugui realitzar estades de pràctiques laborals a l’estranger per les següents especialitats i països:

  • Cures auxiliars d’infermeria a Osnabrück, Alemanya. Els alumnes podràn realitzar dos mesos de pràctiques laborals en la regió d’Osnabrück, en residències de gent gran. Per desenvolupar aquest projecte, l’institut rebrà una beca Erasmus+ K102 de 12.650 Euros per a quatre alumnes i dos professors. Per ajudar a les pràctiques laborals, els alumnes faran un curs d’alemany, impartit per la profesora alemana Jasmin Schröck, gràcies a l’acord de col·laboració del Departament d’Ensenyament d’Osnabrück i el de Lleida.
  • Tècnics de farmàcia i parafarmàcia a Sicília, Itàlia
  • Tècnics de perruqueria i estètica a Pau, França

Estada a Tindouf del curs 2016/2017

Estades al campaments de refugiats saharauís de Tindouf

Molt més que un viatge…

Com explicar tot el que he sentit allí, tot el que he viscut, tot el que he après, tot el que m’emporto i tot el que hi deixo? Crec que per molt que ho intenti només seria capaç de transmetre una centèsima part del que he sentit.

Només et puc dir que si tens l’oportunitat de viure una altra realitat, no ho dubtis ni un segon. Jo del poble sahrauí n’he après molt, m’ha ajudat a valorar tot el que tinc, a treure-li importància a allò material i donar-li més importància a les persones i als moments, m’ha ajudat a despertar noves inquietuds i a no creure’m el primer que em donen” (Aitor Florensa, alumne de Dietètica)

Des de fa 3 cursos, un grup d’alumnes de grau superior i 1 o 2 professors i professores, viatgen al campaments saharauis de Tindouf, situats a Argèlia, per a conviure, ajudar i compartir uns dies amb els refugiats saharauis, i en tornar, donar a conèixer la seva problemàtica als seus companys de l’Institut.

Aquesta estada s’organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Lleida, i inclou diferents accions in situ en els campaments, fomentant el coneixement de la causa sahrauí i l’intercanvi entre ambdues cultures.

Vols veure amb més de detall totes les propostes de Mobilitat internacional?