Select Page

MOBILITAT

L’ïlla de La Reunió, una de les nostres destinacions…

Mobilitat : viatjar per a aprendre

Els nostres projectes ERASMUS + de mobilitat porten a l’alumnat de FP a Alemanya, Irlanda, França, Itàlia, i fins i tot a La ïlla de la Réunion, a l’oceà índic, prop de Madagascar.

Des del curs actual participem en un projecte d’intercanvi ERASMUS + per alumnat d’ESO, amb centres de Letònia, Alemanya i portugal.

I també anem una mica més aprop, fent estades per alumnat d’ESO a Cantàbria o La Mancha, compartint experiències amb alumnat d’altres centres.

 

Estades d'immersió en anglès a Irlanda

Un grup d’alumnat d’ESO i batxillerat i un altre de cicles formatius viatja cada curs escolar a Irlanda o Anglaterra per tal de realitzar una estada d’immersió en llengua anglesa. Cada grup es acompanyat de 2 professors del centre.

Els projectes internacionals Erasmus +

Trobareu més informació sobre el projecte de Mobilitat al nostre web de Projectes internacionals.

 

L’acció Erasmus+ està destinada als estudiants i personal de les institucions en els 27 estats membres de la Unió Europea, els tres països de l’Àrea Econòmica Europea (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Turquia i Croàcia.
El programa Erasmus+ facilita als alumnes matriculats en institucions europees l’estada formativa en pràctiques en una altra institució europea (d’un a tres mesos de durada) i el posterior reconeixement de la formació en pràctiques cursada a l’estranger. 

 

El pla de mobilitat del curs 2017/2018

 

Durant aquest curs escolar es disposarà de beques per a alumnat de cicles formatius de Grau Mitjà, per tal que pugui realitzar estades de pràctiques laborals a l’estranger per les següents especialitats i països:

  • Cures auxiliars d’infermeria a Osnabrück, Alemanya. Els alumnes podràn realitzar dos mesos de pràctiques laborals en la regió d’Osnabrück, en residències de gent gran. Per desenvolupar aquest projecte, l’institut rebrà una beca Erasmus+ K102 . Per ajudar a les pràctiques laborals, els alumnes faran un curs d’alemany, impartit per la profesora alemana Jasmin Schröck, gràcies a l’acord de col·laboració del Departament d’Ensenyament d’Osnabrück i el de Lleida.
  • Tècnics de farmàcia i parafarmàcia a Sicília, Itàlia
  • Tècnics de perruqueria i estètica a Pau, França

Per a alumnat d’ESO participem en el programa ERASMUS+:  Challenges of 21st century: Globalization and Sustainability, amb centres de Portugal, Letònia i Alemanya.   

Estada a Tindouf del curs 2016/2017

Estades al campaments de refugiats saharauís de Tindouf

Molt més que un viatge…

Com explicar tot el que he sentit allí, tot el que he viscut, tot el que he après, tot el que m’emporto i tot el que hi deixo? Crec que per molt que ho intenti només seria capaç de transmetre una centèsima part del que he sentit.

Només et puc dir que si tens l’oportunitat de viure una altra realitat, no ho dubtis ni un segon. Jo del poble sahrauí n’he après molt, m’ha ajudat a valorar tot el que tinc, a treure-li importància a allò material i donar-li més importància a les persones i als moments, m’ha ajudat a despertar noves inquietuds i a no creure’m el primer que em donen” (Aitor Florensa, alumne de Dietètica)

Des de fa 3 cursos, un grup d’alumnes de grau superior i 1 o 2 professors i professores, viatgen al campaments saharauis de Tindouf, situats a Argèlia, per a conviure, ajudar i compartir uns dies amb els refugiats saharauis, i en tornar, donar a conèixer la seva problemàtica als seus companys de l’Institut.

Aquesta estada s’organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Lleida, i inclou diferents accions in situ en els campaments, fomentant el coneixement de la causa sahrauí i l’intercanvi entre ambdues cultures.

Vols veure amb més de detall totes les propostes de Mobilitat internacional?