Select Page

PRESENTACIÓ

 

Quan l’Institut Torre Vicens compleix els 25 anys de tasques docents, renovem el web del centre amb una perspectiva de futur que, com un punt d’inflexió, faciliti el camí ple de nous projectes i d’esperances que el nostre institut ha de transitar en els propers anys.

Andreu Sobrevia, director.

QUI SOM

L’Institut Torre Vicens és un centre públic del Departament d’Ensenyament, situat a la ciutat de Lleida, amb 25 anys d’història. S’hi pot cursar:

 • ESO
 • Batxillerat,
 • Cicles formatius de grau mitjà i superior de les famílies professionals de Sanitat, Imatge Personal i Edificació i obra civil,
 • el Curs d’accés als cicles formatius de grau superior (CAS)
 • i un Programa de Formació i Inserció de Perruqueria i estètica per alumnat amb NEE.

UNA MICA D'HISTÒRIA

L’any 1937, la senyora Rosa Vicens Roca va donar, amb finalitats benèfiques, una casa i uns terrenys a l’Avinguda Llibertat de Lleida. La finca, anomenada “Llar del Carmen”, també coneguda com a “Torre Vicens”, havia de ser destinada a sanatori d’infants malalts. El 1939, en acabar la guerra i un cop reinstaurada la Diputació de Lleida, aquesta es va fer propietària de la finca. Durant uns anys, Torre Vicens va ser utilitzada a l’estiu com a casa de colònies per als infants de la Casa de Maternitat.

Amb la voluntat de donar la màxima utilitat a les instal·lacions i als terrenys, l’any 1968 la Diputació va iniciar la construcció d’unes noves llars infantils a la finca (transferides actualment a la Generalitat de Catalunya). Posteriorment, es van fer cessions de terrenys a diverses Administracions, i l’any 1981 es van vendre a l’Ajuntament de Lleida 16.776 m2 per a la construcció de l’Institut Torre Vicens.

El centre va obrir les portes el primer trimestre del curs 1991-1992, per a cobrir la necessitat de descongestionar altres centres de Lleida, i en iniciar les activitats es van incloure els estudis de BUP i COU, a més d’estudis professionals.

25è ANIVERSARI

Aquest setembre vam complir 25 anys, i per tal de celebrar-ho hem organitzat un conjunt d’activitats: conferències, exposicions, creació d’un vídeo commemoratiu i molt més….

Ho podeu veur en el web que hem creat : 25è aniversari

Save

OBJECTIUS DEL CENTRE

Volem que el nostre institut sigui un centre on es fomenti i s’afavoreixi:

 • La formació de l’alumnat d’una manera competencial -coneixements  i habilitats- d’acord amb els seus interessos i les seves necessitats.
 • L’adquisició dels mitjans que permeti que cada alumne progressi al màxim de les seves capacitats, amb l’assoliment de teories, procediments, actituds i eines de treball intel·lectual necessàries per continuar aprenent.
 • La integració amb l’entorn on els nois i les noies esdevinguin ciutadans amb esperit crític, responsables i compromesos.
 • L’ús social del català dins de la comunitat educativa i de l’entorn.
 • La projecció a l’exterior, fomentant el coneixement d’altres llengües, amb els nostre projecte plurilingüe “All you need is CLIL”, i altres realitats, amb el projecte Implica’t.
 • L’ús de les tecnologies de la informació i que aquestes estiguin a l’abast de tothom dins de l’aula, com una eina d’ús quotidià en els diferents aprenentatges i activitats.
 • Un clima acollidor i motivador, tot afavorint la formació i la tasca del professorat.
 • La participació de tots els membres de la comunitat educativa.
 • La col·laboració amb les institucions i les empreses de la ciutat.

L'ACTUALITAT

El centre ofereix formació en Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i Batxillerat a l’alumnat de la seva àrea d’adscripció, i portem a termini múltiples projectes, com el pla de plurilingüisme per als alumnes d’ESO, que es va ampliant any a any. Podeu veure les nostres activitats en la pàgina de Projectes.

El nostre centre és també l’Institut de referència de les Terres de Ponent pel que fa als estudis professionals de Sanitat, Edificació i obra civil i Imatge personal, i s’hi desenvolupen diversos processos d’acreditació de competències professionals i proves lliures per a obtenir els títol de tècnic per als professionals dels sectors que inclouen els nostres estudis.

Des del curs 2010-11 forma part del projecte Xarxa de Qualitat i Millora Contínua engegat pel Departament d’Educació i compta amb el Certificat de Qualitat ISO 9001: 2008.

EL NOSTRE LOGO

Un cercle, el de les finestres de la façana d’entrada a l’institut, ens representa des del primer dia; el disseny és obra de Marga Roso, primera directora de l’institut. Encara que la tipografia s’ha anat modificant amb el pas dels anys, per adaptar-la a les noves denominacions, es manté la imatge senzilla i clara amb què es va dissenyar…

Save

Save

HORARIS DEL CENTRE

Horari dels grups d'ESO

Marc horari: de 8,15 a 14,50 h.

Esbarjos:

 • Primer esbarjo: 10,25 a 11 h
 • Segon esbarjo: 12,45 a 13 h

Horari dels grups de Batxillerat i Cicles formatius de matí

Marc horari: de 8,30 a 14,50 h.

Esbarjo: de 11,30 a 12 h

 

Horari dels grups de Cicles formatius de tarda

Marc horari: de 14 a 20,20 h.

Esbarjo: de 17 a 17,30 h (dimecres, de 17,30 a 18 h)

 

Horaris del CAS i FPI

 

CAS:

 • Marc horari: 8,30-14,50 h.
 • Esbarjo de 11,30 a 12 h

FPI:

 • Marc horari: de 8,30 a 13 h
 • Esbarjo de 10,25 a 10,55 h

 

Ens voleu conèixer de més aprop ?

En un únic full no podem escriure tot el que som al centre;

Si en voleu saber més, veniu a la Jornada de Portes Obertes d’ESO, el dissabte 11 de març, a partir de les 10,30 h.