Presentació

http://iestorrevicens.files.wordpress.com/2013/02/logo-4-porta-retallada2.jpg

L’Institut Torre Vicens de Lleida és un centre públic del Departament d’Ensenyament, situat a la ciutat de Lleida, que ofereix formació a uns 1300 alumnes, amb una plantilla de personal pròxima als 110 professors.

S’hi pot cursar ESO, Batxillerat, Cicles formatius de grau mitjà i superior de les famílies professionals de Sanitat, Imatge Personal i Edificació i obra civil, el Curs d’accés als cicles formatius de grau superior (CAS) i un Programa de Formació i Inserció de Perruqueria i estètica per alumnat amb NEE.

UNA MICA D’HISTÒRIA

L’any 1937, la senyora Rosa Vicens Roca va donar, amb finalitats benèfiques, una casa i uns terrenys a l’avinguda Llibertat, núm. 7, del barri del Secà de Sant Pere de Lleida. La finca, anomenada “Llar del Carmen”, també coneguda com a “Torre Vicens”, havia de ser destinada a sanatori d’infants malalts.

El 1939, la Diputació de Lleida es va fer propietària de la finca. Durant uns anys, Torre Vicens va ser utilitzada a l’estiu com a casa de colònies per als infants de la Casa de Maternitat.

Amb la voluntat de donar la màxima utilitat a les instal·lacions i als terrenys, la Diputació va iniciar a partir de l’any 1968 la construcció d’unes noves llars infantils a la finca (transferides actualment a la Generalitat de Catalunya). Posteriorment, es van fer diverses cessions de terrenys a diverses Administracions, i l’any 1981 es van vendre a l’Ajuntament de Lleida 16.776 m2 per a la construcció de l’Institut Torre Vicens.

El centre, amb la Seu de Lleida al fons

El centre va obrir les portes el primer trimestre del curs 1991-1992, per a cobrir la necessitat de descongestionar altres centres de Lleida, i en iniciar les activitats ja es van incloure els estudis de BUP i COU, a més dels estudis professionals.

L’ACTUALITAT

El centre ofereix formació de qualitat en Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i Batxillerat a l’alumnat de la seva àrea d’adscripció, i des del curs 2014-15 portem a terme un Pla, -el Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme- per als alumnes d’ESO, que es va ampliant any a any. El nostre projecte de centre es dirigeix a la formació integral de l’alumnat.

El nostre centre és també l’Institut de referència de les Terres de Ponent pel que fa als estudis professionals de Sanitat, Edificació i obra civil i Imatge personal, i s’hi desenvolupen diversos processos d’acreditació de competències professionals i proves lliures per a obtenir els títol de tècnic per als professionals dels sectors que inclouen els nostres estudis.

Des del curs 2010-11 forma part del projecte Xarxa de Qualitat i Millora Contínua engegat pel Departament d’Educació i compta amb el Certificat de Qualitat ISO 9001: 2008.

El proper setembre de 2016, el centre celebrarà el seu 25è aniversari.

 

EL NOSTRE LOGO25-anys

Un cercle, el de les finestres de la façana d’entrada a l’institut, ens representa des del primer dia; el disseny és obra de Marga Roso, primera directora de l’institut. Encara que la tipografia s’ha anat modificant amb el pas dels anys, per adaptar-la a les noves denominacions, es manté la imatge senzilla i clara amb que es va dissenyar…

 

logo-nou
Els logos actuals

logo 1b petit
El 1r  logo
logo-5b-porta2
Una altra imatge representativa del centre..