Select Page

Alumnat de centres de secundària participa aquest cap de setmana en el 74è aniversari de l’alliberament de Mauthausen.

@insalmenar @guindàvols @inscaparrella @torrevicens inslladonosa #femmemòria #mauthausen

Del 3 al 6 de maig s’han fet els actes commemoratius del 74è aniversari de l’alliberament del camp de concentració nazi de Mauthausen (Àustria). L’Amical de Mauthausen i altres camps, la Xarxa Mai Més i d’altres entitats memorialistes han organitzat actes d’homenatge en record als deportats espanyols als camps nazis. Hi participa la directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech; el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló i estudiants de diversos centres educatius dels Països Catalans.

El 3 de maig visiten el castell de Hartheim. També es fan actes d’homenatge a l’estació de Mauthausen i a la casa d’Anna Pointner.

Dissabte, 4 de maig, la comitiva visita el memorial i els túnels d’Ebensee, així com Bergkristall i el memorial de Gusen, i participa als actes internacionals d’homenatge organitzats pel Comitè de Gusen.

Diumenge, 5 de maig, han fet els actes organitzats pel Comitè Internacional de Mauthausen. Els participants visitaran el Memorial i el camp de concentració el 6 de maig.