Seminaris de Ciències, Tecnologia i Matemàtiques (CTM)

Aquest curs l’institut Torre Vicens acull algunes de les diferents activitats programades dins la IV edició del Seminari CTM (ciència, tecnologia i matemàtica) de Lleida, que coordina la professora Ester Pintó. Aquest seminari és el paraigües sota el que es realitzen diferents activitats destinades a professors d’aquests àmbits i també a alumnes dels instituts que hi participen.

Algunes d’elles són: una formació en Arduino, un grup de treball en tallers competencials i també un conjunt de conferències. Totes elles tenen lloc al nostre centre els dimarts i dimecres per la tarda, al llarg de tot el curs, i hi ha inscrits un total de 50 professors dels diferents instituts de Lleida.

A continuació podeu veure algunes imatges: una pràctica del Cotxe fantàstic fet amb Arduino, i tres exemples de tallers competencials, referides a les aplicacions dels mòbils a les aules i a l’efecte Coanda i a l’electró en moviment. Tots ells molt aplicables a l’aula que, a més, permeten un ensenyament competencial i transversal.
El Seminari CTM també col.labora en l’organització d’altres activitats d’aquests àmbits, com són la part optativa de ciències, tecnologia i matemàtiques, i el cicle de conferències “La pregunta és la clau”
A més a més també es realitzen altres activitats puntuals : visita a l’observatori astronòmic i meteorològic de Pujalt, i una observació del cel de primavera a l’institut.
Finalment s’organitza també la IV edició de la Jornada CTM, prevista pel dijous 6 d’abril, a la Universitat d’Andorra, que acollirà un total d’uns cinquanta professors i més de 400 alumnes dels instituts participants.

Posteriorment, us anirem informant de les diferents activitats i tallers que es portin a terme.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

També podeu veure la felicitació de Nadal que va fer en Pere Picoy, formador del taller d’Arduino:

 

Lliurament del certificat de Delf scolaire B1 del Ministeri francès

El curs passat, quatre alumnes de l’Institut,Irene Solé, Paula Solé i Rut Sisó, (alumnes de 1er de batxillerat),i Bilal Uali (actualment estudiant universitari),  es van presentar a les proves del  Delf scolaire nivell B1, (Diplôme d’étude en langue française,  atorgat pel Ministeri d’Educació Nacional francès).
 
El passat dilluns 12 de desembre, la Rut, la Paula i la Irene van poder anar a la cerimònia d’entrega dels diplomes a l’Institut Lladonosa, organitzada pel Departament d’Ensenyament i el Lycée Français. 
Moltes felicitats!

La Marató

La nostra gran festa de La Marató: berenar i esmorzar saludable en el que han participat tots els grups del centre, fira de jocs creada pels alumnes de 1r d’ESO, el cor de l’institut que ha cantat la seva cançó de nadal, i els alumnes de CAI mesurant la pressió sanguínia; competicions de futbol entre grups d’ESO, batxillerat i Cicles…i per acabar gran ball de la flasmob de La Marató….

Tot per lluitar contra l’ictus i lesions medul.lars traumàtiques. La recaptació és destinada a La Marató. Felicitats a tothom per aquesta gran jornada solidària!

Si voleu ampliar la imatge feu clic sobre la zona que vulgueu veure….

marato-2016

Save

Save

La nostra Marató ja ha començat!

El nostre projecte de La Marató de TV3 “on air”! Més de 1200 alumnes d’ESO, Batxillerat, i  cicles formatius, i el professorat, treballant per un projecte comú!

L’activitat principal és el gran esmorzar i berenar solidaris, on l’alumnat prepara les seves taules decorades, amb una proposta d’esmorzar o berenar, que poden degustar tots els participants.

Per l’alumnat d’ESO, aquesta activitat ha estat emmarcada dins d’un gran projecte educatiu : La Meva Recepta de La Marató, on el professorat i l’alumnat han treballat totes les matèries, i que acabarà en la gran festa de l’esmorzar solidari.

També s’han organitzat altres activitats esportives i la flashmob de La Marató de TV3, “Les nits no moren mai”

Els diners recaptats en totes les activitats son per La Marató.

cartells-marato-2016

En les properes hores anirem publicant imatges i les activitats que ja han començat amb els grups de tarda.

2n d'Emergències amb La Marató
2n d’Emergències amb La Marató

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Proves lliures per a l’obtenció del títol de tècnic

Aquesta setmana comencen les proves lliures per a l’obtenció dels títols de Tècnic de Cures auxiliars d’infermeria i Emergències sanitàries. Els exàmens tindran lloc a les aules del primer pis 202 (per a Cures auxiliars d’infermeria) i 211 (per a Emergències sanitàries).

Trobareu els calendaris, horaris i  tota la informació a l’apartat de Secretaria>Proves lliures.

 

Conferència inaugural dels actes del 25è aniversari

Ahir a la tarda va tenir lloc al nostre centre la primera conferència del conjunt d’actes de celebració del nostre 25è aniversari: ” Conèixer l’arquitectura”, que va impartir el Sr Ramon Maria Puig i Andreu, arquitecte reconegut de les terres de Lleida i autor del projecte de l’edifici del nostre institut.

Entre les imatges que ens va mostrar, vam poder veure els plànols originals del nostre centre, i ens va descriure algunes de les solucions arquitectòniques que va utilitzar en la construcció, com les finestres de la biblioteca i els punts de llum exterior d’alguns dels passadissos, que ens van permetre conèixer millor el nostre institut.

conferencia-ramon-m-puig-3

 

Save

Save